Honda 'Goldy' Civic met 1047 pk aanwezig

Honda 'Goldy' Civic met 1047 pk aanwezig

Tijdens Japfest kun je je opmaken voor de meest unieke creaties op vier wielen. Van klassieke Japanse auto's tot tuning en performance, alles komt voorbij op TT Circuit Assen op 20 mei. In dit artikel kijken we naar de Honda Civic, die ook bekend is onder de naam Goldy. In 2023 wist deze Civic het hele veld op een hoop rijden tijdens de Dragraces van Hart voor Auto's Showtime. 

Wat moet je weten over deze Honda Civic?
Als allereerst is het goed om te beseffen dat het verre van een standaard Honda Civic is. Zo heeft Marulli (eigenaar) zijn auto onderworpen aan verschillende performance upgrades, zoals een K20-motor. Zoals je in de titel al kon lezen zorgen de performance upgrades ervoor dat deze Civic ruim 1000 pk weet te genereren. De auto is omme nabij de 1000kg, wat betekent dat de pk/gewichtsverhouding precies 1 pk per kilo is. Dat is vast een van de redenen waarom hij onder andere de Lamborghini Huracán Performante van DutchPerformante de sporen wist te geven. Iets wat ook opvallend is aan deze auto is het feit dat deze vierwielaangedreven is in plaats van voorwielaangedreven, ook dit is helemaal persoonlijk aangepast. 

Wat kun je verwachten tijdens Japfest?
Kom op maandag 20 mei 2024 (Pinksteren) van 09.00 tot 17.00 naar het grootste Japanse auto festival van Nederland op het TT Circuit Assen. Natuurlijk weer met veel actie op het circuit met een ronde van Dutch Time Attack en tientallen deelnemers voor de Dragraces op de 1/8 Mile. Op de showpaddocks een vol programma met de Best of Show Battle, Revbattles en Burnout Madness. Het wordt een schitterende dag met meer dan 2.500 Japanse showcars!

BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: