Tweede generatie Mitsubishi Eclipse aanwezig

29 Maart 2024
Tweede generatie Mitsubishi Eclipse aanwezig

Op Japfest komen er zowel nieuwe Japanse auto's als klassieke Japanse auto's. In dit nieuws artikel kijken we naar de tweede generatie Mitsubishi Eclipse uit de late jaren '90. Deze sportauto werd een icoon in de JDM-scene dankzij zijn zeer sportieve voorkomen en meer dan prima prestaties op het wegdek. Deze Eclipse zal tijdens Japfest op de showpaddocks te zien zijn.

Wat moet je weten over deze Mitsubishi Eclipse?

In totaal kwam de Mitsubishi Eclipse met drie verschillende motoropties: een 2.0-liter viercilinder DOHC-motor die ongeveer 140 pk leverde, een 2.4-liter viercilinder SOHC-motor met ongeveer 150 pk.
De GS-T en GSX-trimniveaus waren uitgerust met een turbocompressor, waardoor ze aanzienlijk meer vermogen leverden. De GS-T had een turbogeladen versie van de 2.0-liter motor en leverde ongeveer 210 pk, terwijl de GSX een AWD (vierwielaandrijving) versie was met dezelfde motor, maar met 210 pk en een betere grip op de weg. Het lichte carosserie en de relatief sterke motor zorgde ervoor dat de auto zowel goed op de weg lag, als meer dan prima prestaties kon bieden. 

Wat kun je verwachten tijdens Japfest?
Kom op maandag 20 mei 2024 (Pinksteren) van 09.00 tot 17.00 naar het grootste Japanse auto festival van Nederland op het TT Circuit Assen. Natuurlijk weer met veel actie op het circuit met een ronde van Dutch Time Attack en tientallen deelnemers voor de Dragraces op de 1/8 Mile. Op de showpaddocks een vol programma met de Best of Show Battle, Revbattles en Burnout Madness. Het wordt een schitterende dag met meer dan 2.500 Japanse showcars!

BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: