Mazda MX5 NA uit 1992 aanwezig

03 April 2024
Mazda MX5 NA uit 1992 aanwezig

Een legendarische auto in de Japanse autoscène is uiteraard de Mazda MX5. Geproduceerd van 1989 tot 1997, is dit de eerste generatie van de legendarische roadster die veel fans over de hele wereld kent. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds met deze Mazda geracet in verschillende klasses. Je kunt deze Mazda MX5 in het echt komen bekijken op de showpaddock van TT Circuit Assen. 

Wat moet je weten over deze Mazda MX5?

De Mazda is uitgerust met een volledig gebouwd forged blok met 270 pk en 330 nm aan koppel. De auto is een volledige Nürburgring/circuit spec, waar dus ook daadwerkelijk mee gereden wordt. De auto heeft ontzettend veel aanpassingen ondergaan, we zullen er een paar uitlichten. Zo is deze MX5 uitgerust met rollkooi, Sparco stoelen, LTEC harnas, lipjes rondom, angel eyes én semi slicks. Nog wat andere feitjes: de MX-5 NA heeft een klassiek en tijdloos ontwerp, met een lange motorkap, korte overhangen en een achterwielaandrijving lay-out. Het beschikt over een inklapbaar softtop-dak en optionele hardtop voor open of gesloten rijervaringen. De MX-5 NA staat bekend om zijn uitstekende wegligging en wendbaarheid, dankzij zijn lage gewicht en perfecte 50/50-gewichtsverdeling.

Wat kun je verwachten tijdens Japfest?
Kom op maandag 20 mei 2024 (Pinksteren) van 09.00 tot 17.00 naar het grootste Japanse auto festival van Nederland op het TT Circuit Assen. Natuurlijk weer met veel actie op het circuit met een ronde van Dutch Time Attack en tientallen deelnemers voor de Dragraces op de 1/8 Mile. Op de showpaddocks een vol programma met de Best of Show Battle, Revbattles en Burnout Madness. Het wordt een schitterende dag met meer dan 2.500 Japanse showcars!

BESTEL JE TICKETS HIER!

FOLLOW US: