Honda Civic EG uit 1993 aanwezig

28 Maart 2024
Honda Civic EG uit 1993 aanwezig

De volgende auto die we in dit nieuwsartikel willen bespreken is de Honda Civic EG uit 1993. Zoals op de foto al te zien is, is dit verre van een standaardspecificatie van de Civic. Zo heeft de eigenaar het onderstel flink verlaagd om dichter bij de grond te kunnen rijden en dat is nog maar een van de vele aanpassingen. De auto zal de gehele dag op de paddock van Japfest te bewonderen zijn.

Wat moet je weten over deze Honda Civic EG?

De Honda Civic EG, geproduceerd in 1993, maakt deel uit van de vijfde generatie van de Honda Civic-serie. Een van de populairste motorvarianten was de 1.5-liter viercilinder SOHC-motor, die een goede balans bood tussen prestaties en brandstofefficiĆ«ntie. De 1.5-liter motor leverde doorgaans rond de 102 pk. De vijfde generatie Honda Civic, inclusief de EG, werd gekenmerkt door zijn gestroomlijnde en aerodynamische ontwerp. Het had een eigentijds uiterlijk met een opvallende hatchback-carrosserie. De eigenaar heeft ons laten weten dat de volgende onderdelen hevig aangepast zijn: onderstel, voorbumper, camber wielen/velgen, motorruimte en interieur. 

Wat kun je verwachten tijdens Japfest?
Kom op maandag 20 mei 2024 (Pinksteren) van 09.00 tot 17.00 naar het grootste Japanse auto festival van Nederland op het TT Circuit Assen. Natuurlijk weer met veel actie op het circuit met een ronde van Dutch Time Attack en tientallen deelnemers voor de Dragraces op de 1/8 Mile. Op de showpaddocks een vol programma met de Best of Show Battle, Revbattles en Burnout Madness. Het wordt een schitterende dag met meer dan 2.500 Japanse showcars!

BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: